CELSO PACO & DYNAMO DE LUXE


Musiken tar avstamp i Celso Pacos musikaliska rötter från hemlandet Moqambique.
Starka rytmer, poetiska texter och vackra melodier.
Tillsammans med de svenska musikernas blandade och gedigna bakgrund har ett alldeles eget sound mejslats ut.
Med stor respekt för traditionerna i den afrikanska musiken och ett nyfiket öga in i framtiden blir detta musik som sprider glädje och får publiken att dansa som om det inte fanns någon morgondag. Alltid!
Celso Paco är starkt påverkad av musiken från sitt hemland och tolkar traditionella sånger från trakterna kring hemstaden Maputo. Han har också inspirerats av musik från grannländer som Sydafrika och Zimbabwe. Den internationella rock- och jazzscenen har gjort starkt intryck på honom vilket också avspeglas tydligt i gruppens sammansättning och uttryck.
Celso sjunger om personliga upplevelser och reflektioner. Språket varierar, ronga (etniskt språk från södra Moçambique), portugisiska, engelska och franska.
Oavsett var musiken har sitt stilmässiga ursprung så är Celso Paco & Dynamo de Luxe besjälade av den afrikanska musikens poesi, groove och energi.
Bandet släppte kritikerrosade ”Dugongo” 2011 och är nu högaktuella med nya albumet ”Moçambique” som släpptes hösten 2018 på egna bolaget Eko in Gothenburg.
Framträdanden på t.ex Nefertiti, Kulturhuset i Sthlm, Hotell Koster, Urkult, Kristianstads Jazzfestival, Umefolk och många andra platser i Norden har gjort bandet till en grym liveakt som hanterar små och stora scener på bästa sätt!
Lyssna, njut och dansa!

Musiker

Celso Paco – sång, trummor & slagverk, xitende, timbila, kalimba, mbira
Johan Björklund – trummor
Ola Hedman – bas
Håkan Hellquist – gitarr
Hans Edberg – gitarr, munspel

Länkar

dynamodeluxe.com
SoundCloud

 Gilla Celso Paco & Dynamo de Luxe på Facebook!