THYMESHIFT UNITED ON THE ROAD OCTOBER 2020!

In Swedish only:


1/10 Frölunda Kulturhus, Göteborg kl. 19.00
3/10 Nya Perspektiv, Västerås kl. 19.00
4/10 Pygméteatern, Stockholm kl. 15.00

Musikerkollektivet Thymeshift utvidgar/utvecklar/utmanar begreppet ”storband”. Noga utvalda gästmusiker/kompositörer bjuds in till Thymeshifts universum för att skapa tänkande och kraftfull nutidsmusik.
Kvartetten Thymeshift har sedan starten 2010 rört sig i gränslandet mellan rock/jazz/elektroniskt & akustiskt. Tillsammans med isländske gitarristen Hilmar Jensson släpptes albumet ”Beyond Horizons” på Boogiepost Recordings 2015 och hösten 2020 kommer nästa release.
2019 väcktes idén att starta projektet ”Thymeshift United” där gruppens säregna musik skulle utvecklas för ett större band bestående av några av medlemmarnas favoritmusiker. Med stöd från Musikverket blir idén verklighet 2020. Originalgruppens spännande repertoar får här nytt och annorlunda liv. Till detta adderas kompositioner från hela kollektivets medlemmar och det skapas en dynamisk, unik ljudbild där summan är mycket större än de individuella delarna.

OBS: Omständigheterna i världen stuvar även om i lineupen för Thymeshift United och oktober 2020 ser den ut så här:
Johan Björklund – trummor
Mats Eriksson – gitarr
Anders Augustsson – gitarr
Anne Marte Eggen – bas
Lisen Rylander Löve – saxofon
Malin Wättring – saxofon
Thomas Backman – saxofon
John Lönnmyr – keyboards

Med stöd av Musikverket och Statens Kulturråd.